Clafoutis me fruta (pjeshke)
( Kjo eshte nje embelsire e lehte per
stinen e pranveres dhe veres kur ka shume fruta si qershi, pjeshke ,
kajsi, kumbulla, molle, ftonj) sipas deshires. Njihet si embelsire
franceze e provinces Providens te cilen fshataret e zones e konsumonin
per dreke duke e mare me vete kur punonin ne fushe.
Perberesit :
- 1 kg pjeshke
- 1 filxhan caji sheqer
- 3 kokra veze
- 1 paket vanilje
- 1 gote qumesht 200 ml
- nje luge kafe sode buke
- 70 gr miell ose dy luge gjelle
Pergatitja :
- Lajme pjeshket , i qerojme lekuren dhe i presim ne feta te holla
- Lyejme taven me gjalpe dhe vendosim pjeshket me radhe ne tave
- Ne nje tas thyejme vezet hedhim sheqerin dhe irahim derisa te tretet sheqeri
- Hedhim vaniljen soden qumeshtin duke i rahur
- Hedhim miellin me nje site duke e trazuar me telin rahes derisa te behet nje mase uniforme
- E hedhim masen ne tave mbi pjeshket
- E futim ne furren e nxehur me pare ne 180 grade dhe e leme te piqet per 20 min.
Ju befte mire (ne pergjithesi sherbehet e vakur ose e htohte)