Përbërësit
150 gr çokollatë
300 gr arra
1 lugë e gjysmë miell
8 lugë sheqer
100 gr rrush i thatë
10 vezë
150 gr gjalpë
30 ml rum
300 ml shtalpë
10 lugë sheqer
Të bardhat e vezës i rrahim me mikser, duke shtuar 10 lugë sheqer. I
rrahim derisa të shkrihet sheqeri dhe derisa të bëhet kremi.
Miellin e hedhim mbi arrat e thërrmuara dhe i përziejmë me dorë. Miellin
dhe arrat i shtojmë në krem. Përziejmë me lugë, e shtojmë rrushin e
thatë dhe rumin dhe përziejmë derisa të fitojmë një masë homogjene.
Tavën për pjekje e lyejmë me gjalpë dhe në të e derdhim brumin për
pandispanjë. E rrafshojmë brumin dhe tavën e vëmë në furrë. Pjekim 20
minuta, në temperaturë prej 175 gradë. Ndërkohë, të verdhat e vezës dhe 8
lugë sheqer i rrahim me mikser. Pasi shkrihet sheqeri, këtë masë e
derdhim në një enë të cilën e vëmë mbi një enë tjetër me ujë të valuar
në zjarr. Në enë e shtojmë çokollatën e thyer në copë. Përziejmë me
telin e kuzhinës dhe e ziejmë kremin mbi avull. Pasi e fiton dendësinë e
duhur, kremin e lëmë të ftohet.
Pandispanjën e pjekur e presim
në dy copë. Copën e parë e vëmë në enën për torta. Në tenxheren me
kremin e ftohur e shtojmë gjalpin dhe i rrahim me mikser. Me këtë krem e
lyejmë pandispanjën. Mbi kremin e vëmë copën e dytë të pandispanjës.
Tërë tortën e lyejmë me krem.
Në enën për përzierje e vëmë
shtalpën. E rrahim me mikser derisa kremi pana ta fitojë dendësinë e
duhur. Shiringën e kuzhinës e mbushim me krem pana, me të cilën e
zbukurojmë ‘reform’ tortën. Zbukurimin e përfundojmë me arra të
shtypura.