perbersit
Për pandispanjën:
200 gr miell
200 gr sheqer
200 gr gjalpë (temperaturë ambienti prej së paku 2 orësh)
80gr kakao
6 vezë (temperaturë ambienti prej së paku 2 orësh)
½ bustinë
maja për ëmbëlsira
Për kremin:
1 kavanoz çokokrem me shije lajthie
150 ml pana (temperaturë frigoriferi)
Për ganashenë e çokollatës:
100 gr çokollatë e zezë
10 0ml pana
pak xhel transparent pastiçerie
Udhëzime:
Për pandispanjën, me anë të një mikseri ose teli dore rrihen gjalpi me
sheqerin. Më pas shtohen vezët një e nga një. Me anë të një site shtohen
mielli, kakaoja dhe majaja për ëmbëlsira. Përzihen të gjitha ngadalë
dhe masa e përftuar hidhet në një tepsi të lyer paraprakisht me gjalpë
dhe spërkatur me miell. Piqet në temperaturën 165° për rreth 40 minuta.
Për kremin e lajthisë, çokokremi në temperaturë ambienti vendoset në një
tas. Rrihet pana dhe dalëngadalë me anë të një spatule, ajo përzihet me
çokokremin. Kur pandispanja të jetë ftohur plotësisht, ndahet në dy apo
tre shtresa. Mbi shtresën e parë (sipas dëshirës mund të spërkatet pak
me sherbet të aromatizuar me copa luleshtrydhesh ose me ndonjë liker)
vendoset më pak se 1/3 e kremit të lajthisë. Sipër kremit mund të hidhen
dhe luleshtrydhe të copëtuara dhe po kështu të vazhdohet edhe me
shtresën e dytë. Pasi vendoset dhe e treta, e gjithë torta maskohet
anash me kremin e tepruar.
Vendoset në frigorifer dhe në këtë
kohë përgatitet ganasha. Në një tenxhere vendosen së bashku pana dhe
çokollata dhe përzihen derisa të jetë përftuar një masë homogjene. Lihet
të pushojë për 10-15 minuta, i shtohet dhe xheli dhe më tej hidhet mbi
tortën e ftohtë. Dekorojmë me luleshtrydhe sipas fantazisë.