Brusketat jane nje antipaste shume e mire dhe gjithashtu te lehta per tu bere.
Perberesit:
- 1 domate ose disa domate te vogla
- buke baget ose franxholl
- 1 spec
- djath kackavall
- qumesht
- 1 thelb hudher
- vaj ulliri
- kripe
- ereza (opsionale) : rigon , borzilok
Pregatitja:
- Presim buken ne feta mesatare dhe ne nje tigan hedhim pak vaj ulliri dhe skuqim buken nga secila ane per 2 minuta sa te marre faqe te kuqe. I leme menjane.
- Ne nje ene jo metalike , hedhim djathin kackavall dhe pak qumesht sa te mbulohet. E vendosim ne mikrovale per 2 minuta sa te shkrihet i gjithe djathi dhe te behet si salce.
- Mbi fetat e bukes shtojme perzierjen e djathit pasi te jete ftohur pak.
- Ne nje ene presim domaten dhe specin ne kubik te vegjel , shtojme dhe hudhren e prere holle.
- Shtojme kripen , vajin e ullirit , erezat dhe 1 luge kafeje uthull.
- Perziejme perberjen dhe e vendosim dhe kete mbi buke mbi shtresen e djathit. Veprojme keshtu per te gjitha fetat e bukes.