Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Torte

•10 lug sheqer
•15 lug qumesht
•15 lug miell
•10 lug vaj
•4 vez
•adetiv per brumera ( Peciiv )

I shtojm te gjitha ketoo produkte te lartpermendura ne nje enn i perIejm me mikser , e kthejm ne tepsi katrore e pjekim ne tem. 200C• e prejm ne pjes te holla afer 5cm e lyejm pjeset me Hopla ose reqel sipas deshires me rend i bejm ne form rolate te gjitha njera pas tjetres. Dhe ekthejm ne anen r kundert jo sikur rolat por shtrit ndryshe , masanej i bojm dy peta sikur e para vetem ne form rrethi (rrubullaket) vetem se ja shtojm nje lug kakao qe te marin ngjyr kafee e lyejm me kremin e mbetur dhe ja shtrojm nen (rolaten ) e ber me heret edhe pjesen tjeter e lyejm e vem siper , dekorimi sipas deshires pasi te prihet ne form trekendeshi