Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Kerpudha Champignon me Pana

Perberesit:


  •      Kerpudha 500 gr
  • 3 luge gjelle vaj ulliri
  • Pak kripe
  • 1 koker limon
  • 1 qepe mesatare
  • 1 thelp hudher
  • Pak vere te bardhe
  • Ereza trumez dhe borzilok
  • pana guzhine

                      Pergatitja :

  1. Lajme kerpudhat dhe i presim ne feta
  2. Ivendosim kerpudhat ne nje tas te thelle e mbushim me uje dhe i hedhim leng limoni,e leme per 30min
  3. I heqim kerpudhat nga tasi dhe me nje leter i thajme ujin
  4. I skuqim ne tigan me vaj, i shuajme me pak vere te bardhe dhe i veme ne nje pjate
  5. Presim qepen holle dhe e skuqim mire ne tigan se bashku me hudhren duke hedhur edhe erezat
  6. E vendosim qepen e skuqur ne pjaten ku do servirim kerpudhat dhe siper qepes vendosim kerpudhat e skuqura
  7. I hedhim siper panen dhe e zbukurojme me borzilok te fresket
         Ju befte mire.