Perberesit:
- Kerpudha 500 gr
- 3 luge gjelle vaj ulliri
- Pak kripe
- 1 koker limon
- 1 qepe mesatare
- 1 thelp hudher
- Pak vere te bardhe
- Ereza trumez dhe borzilok
- pana guzhine
Pergatitja :
- Lajme kerpudhat dhe i presim ne feta
- Ivendosim kerpudhat ne nje tas te thelle e mbushim me uje dhe i hedhim leng limoni,e leme per 30min
- I heqim kerpudhat nga tasi dhe me nje leter i thajme ujin
- I skuqim ne tigan me vaj, i shuajme me pak vere te bardhe dhe i veme ne nje pjate
- Presim qepen holle dhe e skuqim mire ne tigan se bashku me hudhren duke hedhur edhe erezat
- E vendosim qepen e skuqur ne pjaten ku do servirim kerpudhat dhe siper qepes vendosim kerpudhat e skuqura
- I hedhim siper panen dhe e zbukurojme me borzilok te fresket