Perberesit:
•Pak krip
•100 gr kokos
•5 luge sheqer
•5 luge miell
•5 te bardha te vezes
Perberesit per peten e kafte:
•3 veze+2 te verdha te vezes
•5 luge sheqer
•Pak krip
•5 luge vaj
•7 luge miell
•1 luge kakao
Perberesit per kremin e verdhe:
•3 sheqer vanile
•5 te verdha te vezes
•7 luge sheqer
•5 luge qumesht
•250 gr margarine
•3 luge sheqer pluhur
Perberesit per kremin e bardhe:
•2 te bardha te vezes
•Pak krip
•100 gr sheqer pluhur
•5 luge uje
Pergaditja:
Perzihen te bardhat e vezes me pak krip(vetem me
maje gishtrinjve) dhe me sheqer derisa behet nje shkume e forte dhe
pastaj i shtohet edhe mielli dhe kokosi.Qitet ne nje kallep te lyer me
yndyre dhe te permillur dhe piqet ne 170 grade per 5 minuta.
Ne
nderkohe pergadisim pjesen e kaft ku tunden te bardhat e vezeve me
sheqer dhe pastaj shtohen te verdha nje nga nje dhe pastaj shtohet vaji,
mielli dhe kakao.Krejt kjo mase qitet mbi masen e bardhe qe eshte ende
ne furre dmth kjo pergaditet Brenda 5 minutave dhe kjo I shtohet mases
se bardhe,dhe kjo kthehet ne furred he piqet edhe 20 minuta dhe
vertetohet me rremojce.
Kremi i bardhe pergaditet me perzierjen e
sheqerit me te verdha te vezes dhe zihen mbi avull derisa te shkrihet
sheqeri.Pastaj lihet te ftohet. Margarina tundet me sheqer pluhur derisa
te zbutet mire dhe te behet nje mase honogjene dhe pastaj kjo perzihet
me masen e te verdhave te vezeve qe tanim eshte ftohur.Keto perzihen
bashke
Me qumshtin laget pandispanja e ftohur dhe i qitet kremi i
verdhe persiper.Pastaj qitet te vloj uji she sheqeri dhe ne nderkohe
tundet shkuma nga te bardhat e vezeve me pak krip dhe pasi tekete vluar
uji me sheqerin pluhur dhe pasi te jete ftohur pak ia shtojem shkumes
nga te bardhat e vezes dhe e perziejm me mixer dhe kete kremin e bardhe
pra e qesim mbi kremin e verdhe dhe e dekorojme me qokollate sipas
deshires.