Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Clafoutis me fruta (pjeshke)

( Kjo eshte nje embelsire e lehte per stinen e pranveres dhe veres kur ka shume fruta si qershi, pjeshke , kajsi, kumbulla, molle, ftonj) sipas deshires. Njihet si embelsire franceze e provinces Providens te cilen fshataret e zones e konsumonin per dreke duke e mare me vete kur punonin ne fushe.

Perberesit :

  • 1 kg pjeshke
  • 1 filxhan caji sheqer
  • 3 kokra veze
  • 1 paket vanilje
  • 1 gote qumesht 200 ml
  • nje luge kafe sode buke
  • 70 gr miell ose dy luge gjelle

                     Pergatitja :

  1. Lajme pjeshket , i qerojme lekuren dhe i presim ne feta te holla
  2. Lyejme taven me gjalpe dhe vendosim pjeshket me radhe ne tave
  3. Ne nje tas thyejme vezet hedhim sheqerin dhe irahim derisa te tretet sheqeri
  4. Hedhim vaniljen soden qumeshtin duke i rahur 
  5. Hedhim miellin me nje site duke e trazuar me telin rahes derisa te behet nje mase uniforme
  6. E hedhim masen ne tave mbi pjeshket
  7. E futim ne furren e nxehur me pare ne 180 grade dhe e leme te piqet per 20 min.
            Ju befte mire (ne pergjithesi sherbehet e vakur ose e htohte)