Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Dieta e gjelles me laker Dietat dhe receta per dieta Receta Gatimi

Do te doja qe kjo teme te kete vetem receta gatimi per dieta si weitghtwatchers etj.

Dieta e gjelles me laker, versioni mediterran:
500 g Laker e bardhe
1 Spec i madh i kuq
1 Spec i madh i verdhe
250 g Karrota
3 dege selleri
250g Bishtaja
1 Qepe e madhe e thate
2 Thelpinj hudhre
4 luge gjelle vaj ulliri
2 Speca djeges te thate
Kripe,
1 liter leng perimesh (instant)
Ereza si borzilok dhe koper
3 sardelle (1 dose)
4 Domate ose nje doze domatesh pa lekure
75 gr ullinj te zinj pa berthama
2 luge gjelle uthull balsamico

Per salcen e ullirit:
200g ullinj te zinj
3 Sardelle
2 dege koper
Lekura e nje limori (priteni me qeruesen e patateve)
50 gr kapern (verini ne uje nje nate me perpara qe tu iki kripa e tepert)
0,2l vaj ulliri
kripe, piper nga mulliri

Specat lerini te piqen ne furren e nxehte 175°C per 30 minuta. Futini ne nje qese plastmasi per akullin dhe lidheni qesen. Mbas gjysem ore qerojeni specin nga lekura. (Alternative, Ne Gjermani shiten ne kavanoza speca te kuq te pjekur ne furre dhe te qeruar.
me
Pastroni karrotat, sellerine dhe bishtajat (mund te merrni edhe bishatja ne konserva dhe pritini ne rrathe. Lakren pastrojeni dhe priteni ne madhesine qe ju pelqen. Qeper qerojini dhe ndajini ne 8-tsh.
Qepen dhe thelpinjte e hudhrave te paqeruara skuqini ne vaj ullori. Pastaj hidhini me radhe karrotat, sellerine dhe bishtajat duke i skuqur secilen nga nje minute. Ne fund hidhni edhe kalren. Hidhini kripe dhe specin djeges te therrmuar. Hidhini lengun e perimeve dhe lereni te marre nje vale. Kopren dhe borzilokun lidhini bashke dhe varini siper tenxheres qe gjella te marre aromen por jo vete erezat. Tenxheren mbulojeni me kapak dhe lereni ashtu per 5 minuta. Tashme mund te hiqni edhe thelpinjte e hudhrave nga gjella.

Sardelet lajini mire dhe pritini ne feta te volga. Domatet verini per dy minuta te uje te nxehte, pastaj me uje te ftohte qe tu hiqet lekura me mire. Pastaj pritini ne copa te vogla (Mund te merrni edhe domate ne konserva).
Specat pa lekure pritini ne copa te vogla dhe se bashku me ullinjte hidhini ne gjelle.
Hidhini kripe dhe uthull balsamiko sipas deshires. Lerini ne zjarr te avashem per 5 minuta te tjera.

Per salcen e ullirit:
Ullinjte, sardellet te copetuara, koper, lekuren e limorit, dhe kapern perzijini se bashku dhe bejini si puré. Hidhini vaj ulliri dhe sipas deshires kripe e piper nga mulliri. Ne cdo pjate gjelle hidhni nje luge caji nga kjo salce.

Kjo lloj supe te garanton brenda nje jave renie ne peshe deri ne 7 kile. Absolut tabu eshte buka, Gjerat e skuqura, alkoholi ose limonada. Pini kafe, caj, leng frutash pa sheqer ose qumesht pa yndyre. Ne vend te mishit, merrni mish pule pa dhjame.
Kjo lloj gjelle do me shume kalori te perpunohet nga stomaku sesa kalori permban vete. Per kete arsye edhe fillon te biesh nga pesha. Sa me shume te hani nga kjo gjelle, aq me shume do te bini nga pesha

Gjelle me laker: Dita e pare
Hani gjellen dhe fruta sa te doni pervec bananeve, shalqina apo pjepra. Pini uje pa gas leng bromber (se di si i thojne ne shqip).

Gjelle me laker: Dita e dyte
Hani perime jeshile sa te doni (te konservuara apo te fresketa). Mos hani fasule te kuqe, bizele apo misra. Ne darke mund te hani nje patate te pjekur me margarine. Perimet te jene te gjitha pa yndyre. Sot mos hani fruta. Mos harroni te hani gjellen me laker

Gjelle me laker: Dita e trete
Hani me gjellen fruta dhe perime sa te doni. Sot mos hani patate. Nese e keni mbajtur dieten pa bere hile, duhet te keni rene 2-3 kile nga pesha.

Gjelle me laker: Dita e katert
Hani sot 3 banane me qumesh pa yndyre dhe pini shume uje, aq sa te mundni. Shoqerojeni menune me gjellen me laker. Bananet dhe qumeshti kane shume kalori dhe trupi juaj ka nevoje per proteina dhe kalcium qe te hiqet deshira per embelsira

Gjelle me laker: Dita e peste
Mish dhe domate: Sot mund te hani 6 domate te fresketa (ose nje doze konserve) dhe 6 kg mish (mish pule apo peshk). Mundohuni te pini 6-8 gota uji qe te mund te shplahen te gjitha acidrat nga trupi. Mos harroni te hani gjellen me laker

Gjelle me laker: Dita e gjashte
Mish dhe perime sa te doni. Perimet duhet te jene jeshile. Mos harroni gjellen.

Gjelle me laker: Dita e shtate
Oriz, perime, leng frutash dhe gjalle me laker
Sot duhet te peshoni 5-7 kile me pak. Nese peshoni 8 kile me pak, duhet te beni nje jave pause para se te vazhdoni dieten perseri.