Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Receta Dietike Receta Gatimi Shqip [Diet Recipes]

Patate me peshk.

Perberesit qe ju duhen per gatim:
-1000 gr, patate shqiptare.(mundesisht te verdha nga brenda)
-100 gr, ton natyral.
-1 liter vere.(mundesisht e kuqe,por dhe e bardha shkon).
-1 luge vaj ulliri.
-ullinj te zi.
-majdanos.(i copetuar dhe me flete).
-kripe.shqiptare.
-piper.
-rigon.
-perime me ngjyre.(tip,domate,karota..etj simbas deshires.

Menyra e gatimit.
Mbasi keni vene patatet ne nje tenxhere me uje per tu zier,filloni e pastroni Tonin dhe e copetoni ne copa sa me te vogla.Mbasi patatet te jene zier mire(3-4 0re),nxirrini nga tenxherja dhe ftohini ne uje te ftohte.Qeroini nje nga nje,dhe i hidhni ne frulator bashke me Tonin e copetuar.Mbasi ti keni frulluar mire e mire,hidhini kripe,piper,rigon,simbas deshires.Po e pate qe perzierja eshte e trashe,hidhini dhe vajin e ullirit per ta holluar.
Pastaj;mereni nje tepsi,(o dhe nje pjatanc te madhe te ceket),dhe shtrini perberjen e frulatorit.Duke i dhene formen e peshkut.
Pataj vazhdoni me guarnicionin e peshkut,vini ullinjte si sy,gjethet e majdanozit si luspa...etj etj.Kujt i pelqen peshku me ngjyra, mund te vendos edhe perimet,do beje alamet figure.Kush do mund ta fusi edhe ne furre,me 200 grade per 30 minuta.
Vera e kuqe sherben per te shoqeruar peshkun gjate gatimit.

Proteina 30 gr,karboidrate 70 gr,dhjamra 2 gr,vitamina A,B,C,....dhe B2.

(Kujt nuk i pelqen peshku,mund te perdori dhe mishin,mjafton ti japi formen patateve te viçit,qingjit,o gicit,simbas deshires.)