Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Tave me Spinaq dhe veze

Perberesit:

  • 1kg spinaq
  • 5 kokkra veze
  • kripe
  • 1 gote qumesht
  • 100 gr djath kackavall i grire
  • 4 luge vaj ulliri
  • 2-3 qepe te njoma

          Pergatitja:

  1. Grijme qepkat se bashku me gjethet e fresketa, i hedhim ne tigan dhe i skuqim ne zjarr te ngadalte
  2. Lajme spinaqin dhe e grijme duke e trazuar e hedhim pjese pjese ne tiganin ku kemi skuqur qepkat derisa te skuqet pak gjithe sasia e spinaqit pa e lene te humbase ngjyren.
  3. E hedhim spinaqin ne nje tave
  4. 1 kokerr veze e rrahim me qumeshtin ku hedhim dhe kripen dhe e hedhim mbi taven me spinaq.
  5. Hapin nje nga nje vezet dhe i hedhim mbi tave nga 1 per person pa i trazuar.
  6. Hedhim djathin kackavall te grire duke u munduar te mbulojme vetem pjesen e taves me spinaq dhe jo mbi veze.
  7. E futim taven ne furre ne 180 grade dhe e leme per 15 minuta sa te shikojme qe vezet jane skuqur kane marre ngjyre te arte.
           Tava eshte gati. Ju befte mire!