Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Gjithmonë çokollatë e përsosur Tortë sfungjer

Rreth kësaj recete: Një tortë sfungjer klasike të bëra një tortë sfungjer çokollatë. Kjo është krejtësisht dështim-i sigurt. Përdorni një pluhur kakao cilësi të mirë (me çokollatë jo si ujë të pijshëm) për rezultatet më të mira!
Përberesit:
     3 vezë
     sheqer piperi
     margarinë ose gjalpë pakripur
     miell ngritjen vetë
     Pluhur 55g kakao.




Metodë
Pergatitja: 30min, ne furr: 20min, Gjithsej: 50min

    Peshojnë tre vezët me predha e tyre. Merrni atë peshë dhe masë të njëjtën sasi çdo për sheqer, margarinë dhe miell. Peshojnë miell kaluar. (Për shembull, në qoftë se vezët peshojnë 200g, atëherë miell duhet të peshojnë 200g, 200g sheqer dhe e njëjta gjë për margarinë.)
    Për miell, hiqni 55g nga pesha ju të matur në ndeshjen peshën e vezëve. Shto 55g e pluhur kakao. Kombinoje miell dhe kakao.
    Ngroh paraprakisht furrë në 170 C / Gaz 3. Grease dy 23cm tins sanduiç dhe linjë me pergamenë pjekje.
    Vendos të gjitha të margarinë dhe sheqer në një tas të madh përzierjen. Krem së bashku me një mikser elektrik deri zbehtë, i butë dhe me gëzof.
    Thyeje një vezë në një tas të vogël (mbuloj diçka është e gabuar me vezë) pastaj shtoni atë me përzierje margarinë / sheqerit. Është e rëndësishme që ju të mos mbi lëvizje në këtë pikë, vetëm përdorni mikser në vendosjen e saj më të ulët derisa veza është bërë një pjesë e përzierje. Përsëriteni këtë proces me vezë e dytë dhe, pas kësaj, vezë tretë.
    Sitë nja dy lugë përzierje miell-kakao në një kohë në enë përzierjen me përbërësit e tjerë. Mbajtja mikser elektrik te Qkyqur/Off, jepi përzierje me një trazim të shpejtë (kjo do të ndihmojë në parandalimin e ndonjë prej miellit fluturues jashtë kur të kthehet në mikser!). Ndize mikserin tani dhe beje nje përzierje shumë mirë. Përpiqu t
ë marr ajër Mikseri sepse Sfungjeri do te jet më i lehtë.
    Ndani përzierje në mënyrë të barabartë në mes të dy mbajtesve. Piqe në furrë për 20 minuta. Për të bërë të sigurt se ka përfunduar pjekje, përdorni gishtat për të shumë të lehtë shtypni në krye të sfungjer. Ajo duhet të ndjehen spongey/e bute.
    Lere sfungjer te ftohet në një raft te ftohjes. (Mos harroni të hiqni pergamenë!) Kur eshte i ftohtë, shtoni mermelad, krem ​​te shtypur, krem, krem ​​gjalpë ose ndonjë gjë që ju dëshironi të plotësoni dhe dekoroje tortën tuaj.

Shënim i kuzhinierit

Kjo njëjta recetë bazë mund të përdoret për të bërë ëmbëlsira flutur, ëmbëlsira zanash, ëmbëlsira ditëlindjen dhe çdo lloj tjetër të recetë sfungjer. Provoni gjëra të ndryshme për të përshtatur atë dhe e bëjnë ëmbëlsira tuaja. Nëse ju gjeni një mënyrë e mirë për të përdorur këtë recetë, ju lutem të bëjë sugjerime duke komentuar!


Ju Bëftë Mir.