Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Katrore Ammoreti


Per kore cokollate:

300 g cokollate qumeshti
100 g gjalpe

Per krem:

1 puding vanilje
4 decilistra qumesht
4 luge sheqer
3 luge liker “Amoretto”
150 grame gjalpe

Korja nga cokollata:

Cokollata copetohet, b pudingu me 1 deciliter qumesht.

Perzierja e pergatitur derdhet ne qumeshtin e vluar dhe zihet ne temperature mesatare, duke perzier derisa te trashet.
Pudingut te gatshem i shtohet liker “Amoretto” dhe gjalpe. Pastaj tunden me mikser.

Finalizimi:

Korja e forcuar nga cokollata hiqet nga frigoriferi per ngrirje te thelle, derdhet mbi te kremi i pergatitur, rrafshohet dhe lihet per tu forcuar.
Pastaj shtohet cokollata e shkrire e mbetur dhe embelsira kthehet per pak kohe ne frigorifer me grirje te thelle. Embelsira e forcuar pritet ne katrore te vegjel.