Perberesit
PANDISPANJA
5 veze,
200 gr gjalpe,
250 gr sheqer,
1 dl qumesht,
250 gr miell,
1 pluhur per pjkeje,
1 luge kakao
KREMI
180 gr qokollate per zierje,
1 dl qumesht,
2 te verdhe te vezeve,
140 gr sheqer,
150 gr gjalpe,
100 gr arra te bluara,
50 gr sheqer pluhur.
PANDISPANJA: Te bardhet e vezeve ndahen nga verdhat e vezeve dhe tunden
derisa te fitohet nji shkume e forte.Ne nje ene tjeter tunden te
verdhat e vezeve me gjalpe dhe sheqer dhe shtohet gradualisht qumshti
dhe mielli i perzier me pluhur per pjekje dhe tunden gradualisht me
mixer.Ne kete mase te tundur shtohen te bardhat e vezeve te tundura ne
shkume dhe perzihet pastaj ngadale me tel kuzhine .Masa e fituar ndahet
ne dy pjese dhe njeres pjese i shtohet nji luge kakao.Kjo mase derdhet
ne kallepin per embelsira ne forem katrore te mbuluar paraprakisht me
leter per pjekeje dhe piqet ne temperature 200 grade dhe njesoj piqet
edhe pandispnja e verdhe .
KREMI: Ne nje ene perzihet qokollata
e grimcuar dhe qumshti dhe te verdhat e vezeve dhe sheqeri dhe zihen
ne avull duke i perzier gjate tere kohesderisa te fitohet nji mase
kompakte dhe ne kete mase shtohen edhe gjalpi dhe arrat dhe perzieht
mire.Mbi pandispanjen ngjyre kafe te pjekur shtrhet masa e zier me
qokollate dhe mbi te vendoset masa tjeter e verdhe dhe mbi te hidhet
sheqer pluhur dhe pasi te ftohet prtitet ne katrore