Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Torte ”Dite e nate

Perberesit

PANDISPANJA

5 veze,
200 gr gjalpe,
250 gr sheqer,
1 dl qumesht,
250 gr miell,
1 pluhur per pjkeje,
1 luge kakao

KREMI

180 gr qokollate per zierje,
1 dl qumesht,
2 te verdhe te vezeve,
140 gr sheqer,
150 gr gjalpe,
100 gr arra te bluara,
50 gr sheqer pluhur.

PANDISPANJA: Te bardhet e vezeve ndahen nga verdhat e vezeve dhe tunden derisa te fitohet nji shkume e forte.Ne nje ene tjeter tunden te verdhat e vezeve me gjalpe dhe sheqer dhe shtohet gradualisht qumshti dhe mielli i perzier me pluhur per pjekje dhe tunden gradualisht me mixer.Ne kete mase te tundur shtohen te bardhat e vezeve te tundura ne shkume dhe perzihet pastaj ngadale me tel kuzhine .Masa e fituar ndahet ne dy pjese dhe njeres pjese i shtohet nji luge kakao.Kjo mase derdhet ne kallepin per embelsira ne forem katrore te mbuluar paraprakisht me leter per pjekeje dhe piqet ne temperature 200 grade dhe njesoj piqet edhe pandispnja e verdhe .

KREMI: Ne nje ene perzihet qokollata e grimcuar dhe qumshti dhe te verdhat e vezeve dhe sheqeri dhe zihen ne avull duke i perzier gjate tere kohesderisa te fitohet nji mase kompakte dhe ne kete mase shtohen edhe gjalpi dhe arrat dhe perzieht mire.Mbi pandispanjen ngjyre kafe te pjekur shtrhet masa e zier me qokollate dhe mbi te vendoset masa tjeter e verdhe dhe mbi te hidhet sheqer pluhur dhe pasi te ftohet prtitet ne katrore