10 veze
180 gr sheqer
200 arra te bluara
200 gr cokollate pluhur + nje pluhur per pjekje
Per kremin
500 ml ajke e mebel
200 gr cokollate per zierje
Udhezimet
Vezet tunden me sheqer kurse ne nje ene tjeter perzihen arrat e bluara,
cokollata pluhur dhe pluhuri per pjekje qe te mos behet pastaj
kokrriza. Pasi te jene tundur mjaftueshem vezet me sheqerin i qitet masa
me cokollate pluhur dhe perzihet mire me luge druri. Kjo mase piqet ne
tepsi 30 ne temp 180 grade per 25 minuta
Ajka e embel qitet te
ngrohet pak sa te shkrihet cokollata per zierje dhe kjo mase e lengshme
do ti qitet embelsires te pjekur dhe te prere ne katrorka derisa eshte
ende e ngohte (jo shume e nxehte) dhe lihet te ftohet ne temperature
ambient sepse ne frigorifer do te formohen kokrriza nga cokollata kurse
mua me pelqen ashtu e lengshme.