Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

tort me arra te bluara

10 veze
180 gr sheqer
200 arra te bluara
200 gr cokollate pluhur + nje pluhur per pjekje
Per kremin

500 ml ajke e mebel
200 gr cokollate per zierje
Udhezimet

Vezet tunden me sheqer kurse ne nje ene tjeter perzihen arrat e bluara, cokollata pluhur dhe pluhuri per pjekje qe te mos behet pastaj kokrriza. Pasi te jene tundur mjaftueshem vezet me sheqerin i qitet masa me cokollate pluhur dhe perzihet mire me luge druri. Kjo mase piqet ne tepsi 30 ne temp 180 grade per 25 minuta

Ajka e embel qitet te ngrohet pak sa te shkrihet cokollata per zierje dhe kjo mase e lengshme do ti qitet embelsires te pjekur dhe te prere ne katrorka derisa eshte ende e ngohte (jo shume e nxehte) dhe lihet te ftohet ne temperature ambient sepse ne frigorifer do te formohen kokrriza nga cokollata kurse mua me pelqen ashtu e lengshme.