Perberesit:
4 veze
1 gote uji sheqer
1 gote vaj
1 gote qumesht
2 gota miell
2 luge kakao
1 pluhur paste
1 sheqer vanile
Pergaditja:
Se pari kallepi ku do te piqet embelsira duhet te lyhet me yndyre dhe
te permillet.Pastaj tundim vezet me sheqer dhe sheqervanile derisa
te shkrihet sheqeri dhe pastaj shtojme vajin,qumshtin dhe miellin e
perzier me pluhur paste (pecive,plhur per pjekurina,bakin) dhe perzihet
ngadale qe te mos bie masa e brumit.Pastaj kete brum e ndajme ne dy
pjese ku njeres i shtojme kakaon dhe e perziejme mire .Pastaj fillojme
te qesim brumin ne kallep nga tri luge brum duke filluar nga mesi i
kallepit(tepsise) dhe pastaj tri nga e kafta dhe keshtu derisa te
hargjohet masa. Duhet pasur kujdes qe kallepi gjat mbushjes me brum te
mos tundet qe most e perzihen brumerat dhe piqet ne temperature 180
per 40 minuta.
Pas pjekjes e sheqerosim me sheqer pluhur.
Ju bëftë mirë!