Perberesit
16 veze
500 gr sheqer pluhur
500 gr galpe
200 gr keks i bluar
600 gr qokollate per zierje
300 gr krem pana
Udhezimet
Te bardhe ndahet nga te verdhet e vezeve dhe tundet derisa te behet nji shkume e forte.
Ne nje ene tjeter tunden te verdhat e vezeve me sheqer pluhur dhe
me gjalpe (margarine), shtohen keksat e bluar dhe cokollata e shkrire
dhe te gjitha perzihen mire.
Ne kete mase te pregaditur me cokollate shtohen shkuma nga te bardhatt e vezeve perzihet ngadale dhe ndahet ne dy pjese.
Nga njera pjese e ndare piqen ne kallepin e rrumbullaket per embelsira tri pandispanja.
Ndersa pjesen e dute te kremit e leme ne frigoriferqe te ftohet dhe ta perdorim si krem.
Kremi nga vanilja tundet me krem pana te trashe.
Pandispanja e pare lyhet me 1/3 e kremit shtrihet mbi te 1/3 e krem
panes nga vanilja dhe e njejta procedure perseritet edhe nje here.
E tera mbulohet me pandispanjen e trete ,lyhet me kremin e mbetur dhe dekorohet me krem pana nga vanilja.