Përbërësit për petën:
5 të bardha të vezëve
pak krip
5 lugë gjelle sheqer
5 lugë miell
1/2 pluhur për pjekurina
1 vanil sheqer
3 lugë vaj
Përbërësit për fillin me mjedra:
450 gr mjedra
10 lugë sheqer
1 vanil sheqer
5 lugë amidon(niseshte)
Përbërësit për fillin me vanilë:
5 të kuqtë e vezëve
1 puding vanile
4 lugë sheqer
2 lugë amidon
125 gr margarin
2dcl ajkë e ëmbël
300 ml qumësht
Përgatitja e petës:
Rrahim të bardhat e vezëve me pak krip deri sa të formohet
shkumë,pastaj i shtojmë sheqerin dhe sheqer vanilen i rrahim deri sa te
formohen shkumë e fortë.Pastaj i qesim pluhurin për pjekurina të përzier
me miell dhe vajin.I përziejmë me lugë (jo me mikser).E qesim në tepsi
me madhësi 26 të lyer me yndyrë dhe të
përmillur.
E pjekim në temperaturë 180*C rreth 20 minuta.Kur të ftohet e prejmë horizontalisht që të fitojmë dy petë.
Përgatitja e fillit të mjedrës:
Mjedrat i shtypim i shtojmë sheqerin dhe amidonin ,i përziejmë mirë dhe
i ziejmë pak deri sa të trashen në temperaturë të ulët duke i përzier
pa ndërprerë.
Përgatitja e fillit të vanilës:
Të kuqtë e
vezëve i përziejmë mirë me puding,amidon dhe sheqer.Qumështin e vlojmë
dhe këtë masë e qesim në qumësht dhe e ziejmë si qdo puding.kur të
ftohet e përziejmë me margarinën e rrahur me mikser dhe me ajkën e ëmbël
të cilën e kemi rrahur më herët me mikser.
Fillojmë me renditjen
:një petë,gjysma e fillit të mjedrës e shtijmë në frigorifer për disa
minuta pastaj ia qesim fillin e vanilës,përsëri peta,filli i mjedrës dhe
në fund filli i vanilës.E dekorojmë sipas dëshirës