Gazpacho eshte nje supe shume e shijshme qe zakonisht konsumohet ne vere kur edhe perimet jane te sezonit.
Perberesit :
- 3 domate te medha
- 3 speca te vegjel me mire te kuqe
- 2 qepe mesatare
- 2 thelpinj hudhra
- Nje kastravec i fresket
- opsionale : ereza Borzilok. Trumez .arre muskat
- vaj ulliri
- kripe
Pergatitja :
- Grijme qepet holle dhe i hedhim ne nje tenxhere
- Hedhim vajin dhe i veme ne sobe te skuqen duke itrazuar
- Grijme dhe specat dhe i hedhim ti skuqim bashke me qepen
- Grijme kastravecin te cilit me pare i kemi qeruar lekuren
- Domatet i vendosim ne nje ene dhe i hedhim uje te nxehte qe ti qerojme lekuren
- Presim domatet ne copa te vogla duke ja hequr edhe farat pra marim vetem tulin
- I shtojme ne tenxhere sebashku me hudhrat kripen dhe erezat
- Vazhdojme ti trazojme derisa te treten pak pastaj i heqim nga zjari i leme te ftohen pak
- Te gjithe masen e hedhim ne mikser e grijme derisa te behet nje mase homogjene
- Sipas deshires mund ta bejme me te holle me pak uje.
- E servirim ne pjate duke i grire pak kastravec te fresket siper dhe pak buke te thekur
- E zbukurojme me gjethe te fresketa borziloku. dhe ju befte mire.