Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Gazpacho supe spanjolle

Gazpacho eshte nje supe shume e shijshme qe zakonisht konsumohet ne vere kur edhe perimet jane te sezonit.

             Perberesit :

  •  
    3 domate te medha
  •   3 speca te vegjel me mire te kuqe
  •   2 qepe mesatare 
  •   2 thelpinj hudhra
  • Nje kastravec i fresket
  •   opsionale : ereza Borzilok. Trumez .arre muskat
  • vaj ulliri 
  • kripe

           Pergatitja :

  1. Grijme qepet holle dhe i hedhim ne nje tenxhere
  2. Hedhim vajin dhe i veme ne sobe te skuqen duke itrazuar
  3. Grijme dhe specat dhe i hedhim ti skuqim bashke me qepen
  4. Grijme kastravecin te cilit me pare i kemi qeruar lekuren
  5. Domatet i vendosim ne nje ene dhe i hedhim uje te nxehte qe ti qerojme lekuren
  6. Presim domatet ne copa te vogla duke ja hequr edhe farat pra marim vetem tulin
  7. I shtojme ne tenxhere sebashku me hudhrat kripen dhe erezat
  8. Vazhdojme ti trazojme derisa te treten pak pastaj i heqim nga zjari i leme te ftohen pak 
  9. Te gjithe masen e hedhim ne mikser e grijme derisa te behet nje mase homogjene
  10. Sipas deshires mund ta bejme me te holle me pak uje.
  11. E servirim ne pjate duke i grire pak kastravec te fresket siper dhe pak buke te thekur
  12. E zbukurojme me gjethe te fresketa borziloku. dhe ju befte mire.