Perberesit:
- 1 kg miell
- 2 kokrra veze
- 1 luge kafe sode buke
- pak kripe
- 2 gota kos
Pregatitja:
- Hedhim miellin ne nje tepsi ku do te zeme brumin
- E hapim me dore ne mes ku hedhim vezet dhe kripen si dhe soden.
- Duke e hedhur kosim e punojme me dore per te zene brumin, hedhim dhe pak uje derisa te pergatitet nje brume unifrom.
- E punojme mire brumin dhe e leme per 1 ore ne temperaturen e dhomes duke e mbuluar me nje picete qe brumi te vije pak.
- Pastaj e veme ne taven ku do ta pjekim dhe e futim ne furre ne 200 grade per 30 minuta.
- Mbasi e nxjerrim nga furra e mbeshtjellim me nje picete dhe e leme ngritur derisa te ftohet pak
Kulaci eshte gati per tu sherbyer ne tavoline. Shkon shume te
sherbehet me fasule dhe me specat gogozhare turshi qe i kemi pergatitur
me lart. Ju befte mire!!