Perberesit :
- 600 gr miell
- 1 gote kos
- 2 kokra veze
- nje luge caji sode buke
- pak kripe
- 200 gr gjize te thate
- nje tufe najazme te fresket ose mund te perdorim te tharet
- 100 gr gjalpe
- uje te vakur
Pregatitja:
- Ne nje tepsi hedhim miellin, hapim nje grope ne mes , hedhim pak kripe ,soden e bukes 2kokrra veze , kosin dhe gjalpin e shkrire
- Zeme brumin duke i perziere dhe duke shtuar pak uje derisa te behet nje brume i bute
- E leme pak brumin , nderkohe ne nje tas hedhim gjizen , 1 luge gjalp ,pak kripe dhe najazmen. I perziejme
- Brumin e ndajme ne 20 kulece te vegjel.
- Marrim njerin kulaq e hapim pak ne mes i hedhim 1 luge caji nga
gjiza pregatitur dhe e mbeshtjellim qe gjiza te mbetet brenda. Keshtu i
bejme te gjithe kulecet.
- Marrim nje tepsi, e lyejme me gjalp dhe i vendosim me rradhe kulecet.
- Siper mund ti lyejme me pak te verdhe veze me nje furce.
- E nxehim furren ne 180 grade dhe i pjekim per 30 minuta.
- Mbasi i nxjerrim nga furra i mbulojme qe te zbuten.
Keto pelqehen shume nga femijet. Ju befte mire.