Perberesit:
- 5 kokrra speca 2 te kuq 1 te verdhe 1 jeshil
- 300 gr salce kosi
- 2 thelpinj hudhra
- 2 luge gjelle vaj ulliri
- pak rigon
- pak spec djeges
Pergatitja:
- I vendosim specat mbi pllaken e nxehte te sobes dhe i pjekim nga te dyja anet.Pastaj i qerojme lekuren dhe i presim ne shirita te gjate duke i hequr dhe farat.
- I vendosim ne nje tave balte duke i kombinuar ngjyrat.
- Grijme holle hudhrat dhe i hedhim siper specave.
- Salcen e hollojme me pak kos ose qumesht sa te behet nje mase uniforme, shtojme vajin e ullirit dhe pak kripe dhe rigonin.
- E hedhim ne tave mbi specat , siper i hedhim pak spec djeges ose dy speca te gjate te vegjel djeges (sipas deshires)
- E sperkatim me vaj ulliri siper dhe e pjekim ne furre ne 180 grade per rreth 15 minuta.
- Mbasi e nxjerrim nga furra e zbukurojme me borzilok te fresket.