Perberesit:
- 1 kg patlixhana
- 3 qepe
- 2 speca
- 3 kokrra domate
- 300 gr mish te grire
- 4 luge gjelle vaj
- pak kripe
- 1 kokerr te madhe hudhre
- rigon
Pergatitja:
- Lajme patlixhanet pasi i kemi qeruar bishtat. I veme ne nje tenxhere , e mbushim me uje dhe i hedhim nje dore kripe te trashe.I veme ne zjarr sa te marin nje vale , pastaj i nxjerrrim dhe i vendosim ne nje tapsi qe te ftohen.
- Nderkohe pregatisim mbushjen , ne nje tigan skuqim qepen te grire holle pastaj shtojme edhe specin dhe vazhdojme ti trazojme . Mbasi te jene skuqur keto hedhim mishin e grire dhe i skuqim se bashku.
- Pastaj shtojme domatet , kripen , hudhrat dhe rigonin . Vazhdojme i skuqim dhe heqim tiganin nga zjarri dhe e leme te ftohet pak.
- Patlixhanet i hapim ne mes dhe i vendosim me rradhe ne taven ku do ti pjekim . Hedhim mbushjen mbi patlixhanet dhe siper mund te vendosim feta domatesh
- I futin ne furre dhe i pjekim per 40 minuta ne 180 grade .