Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Kek me ftonj dhe rush te thate

Perberesit:

  • Dy kokra veze 
  • 150 gram sheqer
  • 4 luge kos
  • 2 kokra ftonj
  • 150 gram miell
  • 50 gram niseshte
  • 100 gram Cornflakes(drithera integrale)
  • 1 koker limon i shtrydhur (leng)
  • Kanelle dhe rush i thate
  • 4 luge vaj
  • Nje pakete fryres embelsirash
  • 50 gram cokollate e zeze
  • nje pakete vanilje

   Pergatitja :

  1. Rahim vezet dhe sheqerin dersa te tretet sheqeri
  2. Shtojme vajin,kosin fryresin e embelsirave dhe vazhdojme i perziejme 
  3. pastaj shtojme miellin dhe niseshten duke i perzier
  4. Shtojme cornflakset, kanellen, vaniljen vazhdojme i perziejme
  5. ne nje tepsi ku kemi vendosur leter kuzhine hedhim perzierjen
  6. Lajme ftonjte i presim ne feta dhe i vendosim me radhe mbi masen e brumit ne teosi
  7. siper hedhim rushin e thate dhe cokollaten ne copa te vogla
E futim ne furen e nxehur ne temperature 180 grade dhe e leme te piqet per 40 minuta

 Ju befte mire.Servireni me nje gote vere te bardhe.