Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Qofte me Patate

Perberesit:

  • 1 kg patate
  • 2 kokrra qepe
  • 1 spec te kuq
  • kripe
  • ereza: rigon, majdanoz
  • 2 thelpinj hudhra
  • 3 luge miell
  • 2 feta buke te thekur
  • 2 kokrra veze
  • vaj per skuqje

           Pergatitja:

  1. I lajme patatet dhe i vendosim ne nje tenxhere dhe i vendosim te ziejne.
  2. Mbasi patatet ziejne, i leme te ftohen dhe i qerojme nga luspat 
  3. I vendosim ne mixer dhe i bejme brume te cilin e hedhim ne nje tepsi.
  4. Qerojme qepet, specat dhe hudhrat, i grijme ne mixer dhe i hedhim tek brumi patateve .
  5. Grijme ne mixer edhe buken e thekur dhe e hedhim tek tepsia.
  6. Hedhim edhe vezet, kripen dhe erezat
  7. I perziejme mire te gjitha derisa te behet nje brum uniforme.
  8. Me duar formojme toptha te vegjel sipas deshires dhe i lyejme siper me miell.
  9. Mbasi i pregatisim te gjitha qoftet, ne nje tigan hedhim vaj dhe e nxehim.
  10. Vendosim qoftet per skuqje duke i kthyer nga te dy anet.
  11. Marrim nje pjate ne te cilen vendosim nje leter thithese dhe vendosim mbi te qoftet ne menyre qe te hiqet vaji i tepert.
Qoftet jane gati per servirje. Ju befte mire!!