Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Receta Gatimi Fergese verore

Perberesit:

  • 1 domate te madhe
  • 1 spec
  • 1 qepe te vogel
  • 2 thelpinj hudhra
  • 500 gr gjize
  • pak kos
  • Ereza: arre moskat, rigon , borzilok

             Pergatitja:

  1. Grijme qepen holle dhe specin dhe i skuqim me 2 luge gjelle vaj ulliri derisa te treten dhe te marin nje ngjyre te arte
  2. I hedhim domatet dhe vazhdojme ti skuqim , shtojme dhe hudhrat.
  3. I hedhim erezat si rigon, arren moskat dhe ne fund borzilok
  4. Ne  nje tas trazojme gjizen me pak kos per ta holluar qe te behet nje mase homogjene.
  5. E hedhim ne tigan  bashke me domatet dhe vazhdojme ta trazojme derisa te vloje per 2-3minuta.
  6. E heqim nga zjarri dhe e servirim duke e zbukuruar me borzilok te fresket dhe pak vaj ulliri.
Ju befte mire.