Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Speca te mbushur me oris e mish te grire

Perberesit :


  • 8 cope speca per mbushje
  • 2 kokra qepe
  • 3 kokra domate
  • Kripe 
  • Ereza rigon, najazme, majdanoz
  • 4 luge vaj misri
  • 400 gr mish i grire
  • 200 gr oriz

                  Pergatitja

  1. Lajme specat i hapim ne mes per se gjati dhe i heqim farat
  2. Ne nje tigan grijme qepet hedhim vajin dhe i skuqim sa te treten
  3. Hedhim mishin e grire dhe vazhdojme i skuqim sebashku me qepen
  4. Shtojme domatet e grira te cilave u kemi qeruar luspen
  5. Shtojme kripen, erezat dhe orizin dhe vazhdojme i skuqim edhe pak te gjitha sa te perzien mire
  6. Heqim tiganin nga zjari dhe mbushim specat duke i vendosur ne nje tave mund te mbushim edhe domate te cilave ju kemi hequr pjesen e brendeshme.
  7. Pjesen e mbetur te mbushjes e hedhim ne vendet bosh te taves midis specave
  8. Hedhim uje sa te mbuloje 1/2 e trashesise dhe i futim ne fure ne 180 grade.
  9. I pjekim per 40 min derisa specat te jene skuqur siper.
          Ju befte mire. Do te shkonin te shoqeruara me nje tarator me kos hudhra dhe kastravec.