Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Receta Gatimi Krepa

Perberesit:

  • 200 gr miell
  • 1 koker veze
  • 1 gote qumesht
  • pak kripe

                   Per mbushjen:

  • Banane
  • cokokrem
  • biskota te thermuara

                     Pregatitja:

  1. Hedhim miellin ne nje tas te thelle.Shtojme pak kripe, vezen dhe ne fund qumeshtin.
  2. I trazojme fort me tel kuzhine derisa te formohet nje mase e holle brumi dhe uniforme qe mielli mos te mbetet me kokriza.
  3. Veme ne zjarr nj tigan qe nuk ngjit , e lyejme me furce me pak vaj dhe e veme te nxehet mire.
  4. Hedhim brumin qe te mbuloje siperfaqen  e tiganit per te bere nje pete te holle.
  5. E pjekim nga te dyja anet.Keshtu i pregatisim gjithe masen e brumit.
  6. Pasi i mbarojme te gjitha, krepin e lyejme me cokokrem te shkrire , hedhim biskotat e thermuara dhe banane te grira holle.
  7. E palosim krepin ne mes dhe zbukurojme pjaten sipas deshires.
            Shenim: Mbushja mund te behet edhe e kripur.