Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Biskota me copa Cokollate

Perberesit:

  • 400 gr miell
  • 200 gr cokollate e grire ne copa te vogla
  • 200 gr sheqer
  • 200 gr gjalp
  • 2 veze
  • 2 luge kafe frures embelsirash
  • 1 pako vanilje
  • pak kripe

              Pergatitja:

  1. Ne nje ene hidhni gjalpin qe e keni lene te zbutet.
  2. Shtoni sheqerin, pak kripe , vezet dhe punojini te gjitha bashke
  3. Shtoni miellin , fryresin e embelsirave dhe vailjen dhe perziejini qe te beni brumin.
  4. Te fundit shtoni copat e cokollates.
  5. Pudrosni me miell tavolinen e punes dhe jepini brumit trajten e nje litari me diameter rreth 3 cm.
  6. Pritini ne copa dhe jepini formen rrethore.
  7. Ne tave vendosni leter kuzhina ose taven lyeni me gjalp 
  8. Piqini per 20 minuta ne 180 grade.
           Ju befte mire!!