Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Embelsire e shpejte

Perbersit :

2 veze
1 gote uji sheqer
1 gote vaj
1 gote qumsht
1 gote arra te bluara
1 gote ermik (griz)
1 gote miell
2 molla te grira ime
1 paste pluhur (bakin , pecivo )
1 vanil sheqer

2 luge supe marmellad
(sipas deshires )
2 luge supe arra te coptuara

Pergatitja :

1. Ne enen e pershtatshme se pari tundni vete mire,
pataj shtoni sheqerin , shtoni vajin , pastaj qumshtin,
arrat , ermikun dhe miellin te cilin me pare ekeni perzi
me bakin .Ne fund i shtoni mollat.

2. Tepsin ne madhsi te pershtatshme (25 X 30cm ) e lyeni me
vaj e pluhnosni me ermik ose miell dhe e hedhni masen

3. E pjekni ne 180c per afersisht 30-35 min.

4. Embelsiren e pjekun e lyeni me marmellad dhe arra dhe
pastaj e preni