80 gr buter
5 veze
2 te verdha te vezeve
1 maje thike levore limoni
150 gr sheqer
150 gr miell
2 luge gjelle niseshte
.......................... ...
Perberes te tjere:
4 luge gjelle sherbet
4 luge gjelle leng portokalli
4 luge gjelle rum
175 gr zhele me shije bruznice
150 gr marmellad pjeshke
100 gr marcipan
1 luge gjelle sheqer pluhur
150 gr Fondant
150 gr marcipan
100 gr bajame te prera ne rriska
Pergaditja:
Hapi i pare:
Marrim nje tepsi 26 cm dhe e mbulojme me leter per pjekje. Shkrim buterin. Furren e ngrohim ne 200 Grad. Vezet,te verdhat e vezeve, levoren e limonit dhe sheqerin i qesim ne nje ene dhe kete ene e vendosim mbi nje tenxhere te mbushur me uje te nxeht qe eshte duke vluar dhe me mikser e rrahim masen me veze deri sa te trashe.
Miellin dhe niseshten e perzim dhe e qesim me masa nga vezet. Pastaj buterin ia qesim ngapak e ngapak dhe pastaj e qesim brumin ne tepsi dhe e lem per 30 minuta te piqet. Pasi te piqet e largojme nga furra dhe e lem qe te ftohet.
Hapi i dyte:
Peten e ndajme ne 3 pjese. Sherbetin, lengun e portokallit dhe rumin i perzim dhe me kete i lagim secilen pete te prere. Vendosim njeren pete ne nje pjate te madhe dhe e lyejm me zhelet e shkrira vendosim peten tjeter prap edhe kete e lyejm me zhelet e shkrira dhe ne fund ia vendosim peten e fundit.
Hapi i trete:
Marmelladen e perzim me 1 luge gjelle uje dhe e qesim e zim. Me 3/ e kesaj mase e lyejm gjithe torten me brush. Nga marzipani i perzir me sheqer bejme nje pete 2-3 cm te trash bejme nje rreth sa eshte torta dhe ia qesim tortes mbi.
Hapi i katert:
E lyejm me brush peten me pjesen tjeter te mbetur te marmellades dhe e lem qe te thahet.
Hapi i peste:
150 gr Fondant e nxehim pak dhe me 3/4 te saj e lyejm torten mbi.
Hapi i gjashte:
Pjese tjeter te fondant te mbetur ia qesim sheqer me ngjyre dhe e dekorojm si ne foto torten.
Hapi i shtate:
Dhe ne fund rrethin e tortes e dekorojme me fleta te bajameve qe jane te prera.
5 veze
2 te verdha te vezeve
1 maje thike levore limoni
150 gr sheqer
150 gr miell
2 luge gjelle niseshte
..........................
Perberes te tjere:
4 luge gjelle sherbet
4 luge gjelle leng portokalli
4 luge gjelle rum
175 gr zhele me shije bruznice
150 gr marmellad pjeshke
100 gr marcipan
1 luge gjelle sheqer pluhur
150 gr Fondant
150 gr marcipan
100 gr bajame te prera ne rriska
Pergaditja:
Hapi i pare:
Marrim nje tepsi 26 cm dhe e mbulojme me leter per pjekje. Shkrim buterin. Furren e ngrohim ne 200 Grad. Vezet,te verdhat e vezeve, levoren e limonit dhe sheqerin i qesim ne nje ene dhe kete ene e vendosim mbi nje tenxhere te mbushur me uje te nxeht qe eshte duke vluar dhe me mikser e rrahim masen me veze deri sa te trashe.
Miellin dhe niseshten e perzim dhe e qesim me masa nga vezet. Pastaj buterin ia qesim ngapak e ngapak dhe pastaj e qesim brumin ne tepsi dhe e lem per 30 minuta te piqet. Pasi te piqet e largojme nga furra dhe e lem qe te ftohet.
Hapi i dyte:
Peten e ndajme ne 3 pjese. Sherbetin, lengun e portokallit dhe rumin i perzim dhe me kete i lagim secilen pete te prere. Vendosim njeren pete ne nje pjate te madhe dhe e lyejm me zhelet e shkrira vendosim peten tjeter prap edhe kete e lyejm me zhelet e shkrira dhe ne fund ia vendosim peten e fundit.
Hapi i trete:
Marmelladen e perzim me 1 luge gjelle uje dhe e qesim e zim. Me 3/ e kesaj mase e lyejm gjithe torten me brush. Nga marzipani i perzir me sheqer bejme nje pete 2-3 cm te trash bejme nje rreth sa eshte torta dhe ia qesim tortes mbi.
Hapi i katert:
E lyejm me brush peten me pjesen tjeter te mbetur te marmellades dhe e lem qe te thahet.
Hapi i peste:
150 gr Fondant e nxehim pak dhe me 3/4 te saj e lyejm torten mbi.
Hapi i gjashte:
Pjese tjeter te fondant te mbetur ia qesim sheqer me ngjyre dhe e dekorojm si ne foto torten.
Hapi i shtate:
Dhe ne fund rrethin e tortes e dekorojme me fleta te bajameve qe jane te prera.