Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Torte me boronica

Përbërësit
Për pandispanjen :

• 3 vezë
• 1 të verdhë të vezës
• 4 lugë supe sheqer
• Gjysmë filxhani kafeje me vaj
• 1 qese sheqer vaniljeje
• Për mbushje: 1 kg boronica
• 1 të bardhë të vezës
• Për zbukurim:
• 2 qese shllag
• Disa kokrra boronica
• 200 ml qumësht

Përgatitja:

Tundni mirë tri vezë dhe të verdhët e vezës me sheqer vaniljeje. Më pas ia shtoni miellin dhe vajin, tundni edhe pak, vendoseni në tepsi dhe piqeni në furrë në 180 gradë celsius. Boronicat ndrydihni me pirun, i ëmbëlsoni dhe i përzini me të bardhët e tundur të vezës. Mbushjen e përgatitur njëtrajtësisht e vendosni mbi pandispanjen e pjekur dhe e ktheni në furrë për dy-tre minuta, derisa të forcohet e bardha e vezës. Torten e lini që të ftohet, ndërsa para se ta shërbeni e zbukuroni me shllag dhe disa kokrra boronica.