Përbërësit
Për pandispanjen :
• 3 vezë
• 1 të verdhë të vezës
• 4 lugë supe sheqer
• Gjysmë filxhani kafeje me vaj
• 1 qese sheqer vaniljeje
• Për mbushje: 1 kg boronica
• 1 të bardhë të vezës
• Për zbukurim:
• 2 qese shllag
• Disa kokrra boronica
• 200 ml qumësht
Përgatitja:
Tundni mirë tri vezë dhe të verdhët e vezës me sheqer vaniljeje. Më pas
ia shtoni miellin dhe vajin, tundni edhe pak, vendoseni në tepsi dhe
piqeni në furrë në 180 gradë celsius. Boronicat ndrydihni me pirun, i
ëmbëlsoni dhe i përzini me të bardhët e tundur të vezës. Mbushjen e
përgatitur njëtrajtësisht e vendosni mbi pandispanjen e pjekur dhe e
ktheni në furrë për dy-tre minuta, derisa të forcohet e bardha e vezës.
Torten e lini që të ftohet, ndërsa para se ta shërbeni e zbukuroni me
shllag dhe disa kokrra boronica.