PËRBËRËSIT:
180 g biskota digestive
100 g gjalpë
500 g Philadelphia ne kuti
75 g çokollatë të errëta
15 g kakao pluhur
100 g sheqer
200 ml qumësht
50 g (maizena )miell misri mund te gjindet ne supermarket
2 vezë
PËRGATITJA:
Ne nje ene grijme biskotat duke i ber pothuajse pluhur,,
Pastaj ne nje ene Shkrijme gjalpine , dhe e perzijme me biskotat e grira.
Brumin e pregatitur me biskota dhe gjalpe e hedhim ne nje tave me një
diametër prej 22 cm,dhe e fusim ne frigorifer për 30 minuta.
Ne nje tenxhere shkrijme çokollatën e errët ne zjarr te embel.
Ne nje ene hedhim Filadelfian me sheqerin dhe i perziejm me mikser deri sa ju të merrni një krem të butë.
Pastaj i shtojme qumështin, vezën, miellin e misrit dhe kakaon duke e
perzier vazhdimisht,,, pastaj hellim dhe çokollatë të shkrirë dhe
përziejme përbërësit mirë
Masen e pregatitur e hellim ne taven
qe kemi vendur ne frigo,,dhe e fusim ne furr te piqet ne tem pre 170
gradë për 50-60 minuta.
Lejoni të ftohtë dhe siper i hellim nje shtres te holl te cokollates se shkrire dhe e sperkasim me pak kakao pluhur.
Serviret pasi eshte ftohur.