Përbërësit2 lugë shurup vanilje (recetë më poshtë)1/2 filxhan ekspres i freskëtQumësht 1 filxhan, steamed dhe i lehtë me shkumë3 - 4 lugë salcë karamel (I përdorur të njëjtën salcë e jarred karamel që është shitur si një akullore klasës së parë)
Për shurup vanilje:
2 gota ujë1 1/2 gota sheqer pluhur1 lugë çaji vanilje ekstrakt
Koha
1. Për të bërë shurup vanilje, të kombinuar sheqer dhe ujë në një salcë pan. Beni të vlohet ne grad te lart për 5 minuta. Le të ftohtë dhe të shtoni ekstrakt vanilje. Mbylleni mirë dhe mbani në një enë të mbyllur, frigorifer.
2.
Për të bërë kafe, ose përdorni një makinë ekspres për të bërë kafe dhe
qumësht me avull, ose qumësht ngrohjes deri nxehtë, por jo të valë mbi
sobë-top dhe transferimin në një blender. Blend derisa i lehtë. Për ekspres, në qoftë se ju nuk keni një makinë, vetëm të bëjë kafe dyfishtë forcë.
3. Shto shurup vanilje, ekspres ose kafe të fortë dhe qumësht të nxehtë në turi. Shto salcë karamel dhe do jete gati për tu shërbyer.