Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

M'bajtese emberlsire - CUPCAKES me cokolatë

CUPCAKES me cokolatë

  • 100 gram gjalp
  • 2.5 dl sheqer
  • 3 vezë 
  • 1 vanilë
  • 1 dl kos të trashë
  • 3.5 dl miell
  • 2 lugë kafes bakin
  • 5 lugë ushqimi kakao
  • 1 majë luge krip
  • 50 gr chokolatë
FROSTING
  • 100 g gjalp të zbutur
  • 5 dl sheqerpluhur
  • 1 lugë kafes vanilë
  • 0.5 dl kakao
  • 100 g djath Philadelphia (krem)
  • Garnim të dredhzës

Përgatitja:

  1. Lëshoje furrën në 175 gradë.
  2. Skrije gjalpin dhe leje anash të ftohet.
  3. Perziej sheqerin dhe vezët me mikser deri sa masa të zbardhet.
  4. Shtoja kosin dhe gjalpin e shkrirë.
  5. Shtoja pastaj përbërsit e terur (mbasi që i ke bashku dhe përzi pak në një enë tjetër).
  6. Hedhi në forma të vogla për cupkakes me ndihmën e dy lugëve.
  7. Ndaje chokolatën në copa të vogla dhe futi brenda brumit në cdo cupkake.
  8. Plasoj në mes të furrës dhe pjeki afër 15 minuta. Lei të ftohen.

Frostingu:

  1. Përziej të gjitha gjanat (përveq garnimit) në një enë dhe leje pak në frigorifer të ftohet.
  2. Vendose masën me një shpric, apo lugë apo fute masën në një najllon të vogël dhe preja një kënd (mënyra më e lehtë kjo e fundit) mbi cupkakes të ftohura dhe zbukuroje me garnimin e dredhzës apo cokolatë të grirë apo një copë pemë mbi.