Perberesite:
225 gr buter
45 gr sheqer pluhur
150 gr sheqer
150 gr miell
8 veze
1 luge gjelle sheqer vanille
1 prise krip
Per mbushjen:
400 ml qumesht
15 gr sheqer
60 gr puding vanille
250 gr buter
Per lyerjen:
100 ml ajke
100 gr qokollad
Per karamelin:
100 gr sheqer
Pergaditja:
Per brumin:
Marrim buterin dhe e perzim me sheqer. Shtojme nje nga nje te verdhat e
vezeve. Te bardhat i rrahim me sheqer, sheqer vanill dhe kripen dhe ia
qesim te masa me buter.Miellin ia shtojme me kujdes.
Ne nje tepsi 26
cm te rrumbullaket qe ju largohet rrethi krijojme 8 peta. Masen e
mbrumit e ndajme ne 8 pjese te barabarta dhe secilen pjese e qesim ne
tepsi e rrafshojme mir e ne temperatur 220 Grad i pejki per 6 minuta
pastaj i lem qe te ftohen dhe ia largojme letren per pjekje.
Njejt veprojme edhe me petetat e tjera ndersa peta qe duhet me e bukur e lem per tia vendosur tortes siper.
Per mbushjen:
2/3 e qumeshtit me sheqerin e vlojme dhe me qumeshtine mbetur perzim
pudingun dhe e qesim te qumshti i vluar dhe e lem per 2 minuta te zihet
pastaj e largojm te ftohet.
Qokolladen e shkrim me ajken dhe e lem
pastaj te ftohet. Rrahim me mikser buterin dhe ne kete ene qesim
qokolladen e shkrir dhe pudingun.Me kete Krem i lyejm te gjitha petat e
pergaditura me heret dhe petet me te bukur e vendosim siper dhe me
kremin e lyejm tere torten.
Nga sheqeri bejme karamell dhe ia
qesim tortes dhe mbi karamelin me thike presim 16 copa.(Te pritet vetem
ajo pjesa e karamelit). Sipas deshires mund ta beni dekorimin e tortes
me copa qokollade.