Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Rolle

PRBERESIT :

3 gota uji miell
180 gr margarine
1 gote + 1 filxhan kafe sheqer
2 veze
1 pako vanilje
1 pako sode
1 maj luge kafeje kripe.
2 luge gjelle kakao

Pergaditja :
Ne nje tas perzini miellin,soden dhe kripen.Brenda shtoni margarinen e shkrire dhe perzijeni per 3-5 min.shtoni sheqerin perzijeni dhe 3 min.shtoni vezet dhe vaniljen dhe perzijini me dore.Kur te jete bere brum ndajeni ne 2 pjese.Njeren pjese te brumit futeni ne nje tas me kapak kurse tjetres shtojini kakaon dhe perzijeni me dore qe te mari ngjyre kafe.Futeni dhe kete ne nje tas me kapak dhe lerini 30 min.Me pas hapini me pec dhe verini njera mbi tjetren (si ne foto) pastaj rrotullojeni ne forme cilindri.Me pas prejini ne rrotulame dhe futini ne tepsi te lyer me vaj. Piqini ne furre te ngrohur me pare me 180 grade.
Ju befte mire.