Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Receta Gatimi Revani/Sodanik

Eshte nje embelsire e lehte me miell misri.


     Perberesit:

  • 3kokrra veze
  • 300 gr miell misri
  • 2 luge gjelle miell gruri
  • 1 filxhan caji sheqer
  • 1 filxhan caji kos
  • 2 luge kafe sode buke
  • 100gr gjalp
  • 1 pakete vanilje

         Pergatitja:

  1. Ne nje tas hedhim vezet dhe sheqerin.I rrahim me tel derisa te shkrihet sheqeri.
  2. Hedhim kosin, gjalpin e shkrire, soden vaniljen dhe vazhdojme i perziejme.
  3. Hedhim pak nga pak duke perziere miellin e grurit, dhe me pas ate te misrit derisa te behet nje mase uniforme jo shume e trashe (si per kek)
  4. Lyejme taven me gjalp dhe derdhim masen ne te.
  5. E pjekim ne furren e nxehur ne 180 grade per 20 minuta.
           Ju befte mire!!