Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Tortë me cokollatë Receta Gatimi

Tortë me cokollatë Receta Gatimi

Si te pergatisim kek me cokollate


      Perberesit:

  • 4 kokra veze
  • 4.5 decilitra sheqer
  • 2 luge caji vanilje
  • 6-8 luge gjelle kakao
  • 200 gr gjalpe i bute
  • 3 decilitra miell
  • nje maje luge kripe    

        Pergatitja:

  1. Ne nje tas hedhim vezet dhe sheqerin dhe i trazojme derisa te tretet sheqeri
  2. Hedhim kakaon duke e trazuar me tel 
  3. Shtojme gjalpin dhe vaniljen edhe kripen vazhdojme ti perziejme
  4. Duke i perzier shtojme ngadale edhe miellin duke i perziere mire
  5. Masen e pergatitur e hedhim ne taven ku do ta pjekim mundesisht ne tave me nje unaze te levizeshme qe hapet dhe shkeputet nga pjesa e fundit. Taven e kemi lyer me pare me gjalpe dhe e sperkasim me pak miell.
  6. Ngrohim furen ne 150 - 180 grade dhe e pjekim per reth 18-20 minuta
Ne pjesen e mesit embelsira duhet te jete e bute dhe kur sherbehet e ngrohte cokollata eshte e shkrire.
Mund te sherbehet dhe e ftohte sipas deshires. ne kete rast cokollata ngurtesohet.

Ju befte mire.