Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Embelsire me Biskota dhe banane

Kjo eshte nje embelsire shume e thjeshte e cila mund te zevendesoje nje kek nqs nuk keni deshire te piqni ne furre.Ju keshillojme ta beni me pare dhe te qendroje te pakten 1-2 ore ne frigorifer.


          Perberesit:

  • 2 pako me biskota me gjalp per caj
  • 4 banane
  • 1 pako (200ml) me pana ose Shllak (ketu duhet te keni parasysh qe ky do te qendroje me pak)
  • recel me manafera ose cfaredo lloj tjeter receli
  • qumesht

           Pregatitja:

  1. Ne nje pjate hedhim pak qumesht te ngrohur (te vaket).
  2. Marrim nje biskote dhe e lagim nga te dyja anet me qumesht. Biskoten e zbutur e vendosim ne pjaten ku do te vendosim embelsiren.
  3. Keshtu veprojme dhe me biskotat e tjera.I lagim te gjitha biskotat duke i vendosur me rradhe, me rregull ne pjate.
  4. Pasi te jete mbuluar pjata me nje shtrese me biskota, vazhdojme dhe vendosim dhe bisktota te tjera siper ne menyre qe te behen dy shtresa me biskota.
  5. Presim bananet ne rrathe te holle dhe i hapim mbi shtresen me biskota..
  6. Ne nje tas rrahim panen me mixer dhe e hapim panen mbi shtresen e bananeve.
  7. Mbi kete shtrese vendosim perseri 2 shtresa me biskota.
  8. Vendosim banane dhe perseri pana.
  9. Me panen qe ka ngelur lyjme anet e tortes qe ta mbulojme te gjithen.
  10. Zbukurojme siper me banane, recel dhe cfaredo frutash te tjera sipas deshires.  
     Ju befte mire !!