Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Kadaif

Perberesit:


  • 1 kg Kadaif
  • 250 gr gjalp
  • 300 gr arra
  • pak rrush te thate
  • 1 pako vanilje
  • 1 kg sheqer

     Pergatitja:



  1. Ne nje tepsi te cilen e lyejme me pare me gjalp vendosim nje shtrese kadaifi.E sperkatim me 1 luge sheqer dhe vendosim arrat te cilat i thyejme ne copa te vogla dhe mbi te rrushin e thate.
  2. E sperkasim me gjysmen e sasise se gjalpit te cilen e kemi shkrire ne nje tigan dhe pastaj vendosim pjesen tjeter te kadaifit te cilen perseri e sperkasim me pak sheqer dhe pjesen tjeter te gjalpit te shkrire.
  3. E futim ne furre ne 180 grade dhe e leme per 15-20 minuta derisa te skuqet ne pjesen e siperme.
  4. E nxjerrim nga furra dhe e leme te ftohet 
  5. Pergatitja e shurupit:  Ne nje tenxhere hedhim 1kg sheqer ku shtojme uje derisa te mbuloje sasine e sheqerit. (afersisht 1 liter uje) E veme ne zjarr dhe e leme te vloje.Nderkohe i hedhim dhe pakon e vaniljes.
  6. Shurupin e nxehte e hedhim mbi kadaifin e ftohur dhe e mbulojme  qe te mos krijoje kore ne pjesen e siperme derisa kadaifi ta pije shurupin.
  7. E presim ne feta dhe eshte gati per tu servirur.
         Ju befte mire!!