Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Petanik me fasule

Perberesit :

  • 750 gram miell
  • Niseshte per te hapur petet
  • pak kripe 
  • 350 gram fasule
  • !50 ml vaj ulliri (ose gjalpe sipas deshires)

       Pergatitja :

  1. Hedhim miellin ne nje tepsi ,i hedhim pak kripe dhe me uje te vakur zeme brumin 
  2. e punojme brumin sa te zbutet pak dhe e ndajme ne kulacka te vogla 
  3. Hapim petet duke perdorur niseshte per te hapur petet te holla
  4. Petet i pjekim mbi sobe ose mbi tepsine e nxehur te cilat duke i hapur mbi njera tjetren zbuten
  5. Fasulet i ziejme te jene jo te treten por pak te forta ,i hedhim pak kripe dhe gjysmen e vajit te ullirit
  6. Marim nje tepsi e lyejme me vaj dhe shtrojme nje pete e sperkatim me pak vaj dhe me fasule dhe leng.Vazhdojme keshtu me radhe te gjitha petet dhe peten e siperme e sperkatim vetem me vaj dhe leng fasulesh.
  7. E futim ne soben e nxehur ne 180 grade dhe e pjekim per 30 min kur e heqim nga suba e mbulojme me nje tepsi tjeter qe te zbutet.Eshte gati per tu servirur.
Ju befte mire. ( Mund ta pergatisim edhe me pete te gateshme te pjekura dy pako)