Perberesit :
- 750 gram miell
- Niseshte per te hapur petet
- pak kripe
- 350 gram fasule
- !50 ml vaj ulliri (ose gjalpe sipas deshires)
Pergatitja :
- Hedhim miellin ne nje tepsi ,i hedhim pak kripe dhe me uje te vakur zeme brumin
- e punojme brumin sa te zbutet pak dhe e ndajme ne kulacka te vogla
- Hapim petet duke perdorur niseshte per te hapur petet te holla
- Petet i pjekim mbi sobe ose mbi tepsine e nxehur te cilat duke i hapur mbi njera tjetren zbuten
- Fasulet i ziejme te jene jo te treten por pak te forta ,i hedhim pak kripe dhe gjysmen e vajit te ullirit
- Marim nje tepsi e lyejme me vaj dhe shtrojme nje pete e sperkatim me pak vaj dhe me fasule dhe leng.Vazhdojme keshtu me radhe te gjitha petet dhe peten e siperme e sperkatim vetem me vaj dhe leng fasulesh.
- E futim ne soben e nxehur ne 180 grade dhe e pjekim per 30 min kur e heqim nga suba e mbulojme me nje tepsi tjeter qe te zbutet.Eshte gati per tu servirur.