Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Laker Arme

Perberesit:

  • 2 lakra te bardha mesatare
  • kripe e trashe (zeze)
  • uje

       Pergatitja:

  1. Marrim lakren dhe e pastrojme nga gjethet e siperme.
  2. E ndajme ne mes dhe e presim ne copa me te vogla si ne figure.
  3. Marrim nje kove ku te nxerre gjithe lakren dhe i vendosim me rradhe copat e lakres njera mbi tjetren duke hedhur ne cdo shtrese nga pak kripe
  4. Mbasi te kemi rrjeshtuar gjithe sasine e lakres e mbulojme siper me dy - tre gjethe te medha lakre nga ato qe hoqen ne fillim dhe perseri i hedhim kripe.
  5. I vendosim siper nje pjate qe ajo te rendoje mbi laker.
  6. E mbulojme me kapak dhe e leme keshtu 24 ore 
  7. Pastaj i hedhim uje te vakur derisa te mbulohet gjithe sasia e lakres dhe pjata.(Uji i vakur ndihmon qe armeja te behet me shpejt domethene per 1 jave)
  8. E vendosim koven ne nje vend te ftohte.
  9. Mbas nje jave armeja eshte gati te konsumohet.



        Sipas deshires mund te pergatisim sa lakra te duam.
        Ju befte mire!!