Perberesit:
- 1 kg miell
- 7 kokrra veze
- pak kripe
- 500 gr arra te thermuara
- 700 gr gjalpe
- 600 gr niseshte
- 1 gote kos
- 1 gote uje
- 2 kg sheqer
- 1 liter uje
Pergatitja:
- Ne nje tepsi hedhim miellin, hapim nje grope ne mes dhe hedhim vezet, pak kripe , kosin dhe me ujin e vakur e zeme brumin
- E mbulojme me nje peshqir dhe e leme per dy ore ne ambient te ngrohte Pastaj e ndajme ne 4 pjese dhe per secilen pjese bejme 40 topa.
- I hapim me niseshte 10 te vogla, i veme mbi njera-tjetren me niseshte ne mes, dhe hapim nje pete te madhe.
- E vendosim ne tepsine e lyer me gjalpe.Po keshtu hapim edhe 3 pete te tjera nga 10.
- Duke i sperkatur me gjalpin e shkrire i vendosim njera mbi tjetren .Hedhim nje shtrese arra.
- Pastaj hapim dyzet petet e tjera me rradhe ne te njejten menyre. Arrat mund ti vendosim ne 2 ose 3 shtresa.
- Siper i hedhim gjalpin e mbatur
- E futim ne furre dhe e pjekim ne 150 grade per 4 ore.Ju befte mire dhe Gezuar Festat!!