Perberesit:
- 1 kg patate
- 2 kokrra qepe
- 1 spec te kuq
- kripe
- ereza: rigon, majdanoz
- 2 thelpinj hudhra
- 3 luge miell
- 2 feta buke te thekur
- 2 kokrra veze
- vaj per skuqje
Pergatitja:
- I lajme patatet dhe i vendosim ne nje tenxhere dhe i vendosim te ziejne.
- Mbasi patatet ziejne, i leme te ftohen dhe i qerojme nga luspat
- I vendosim ne mixer dhe i bejme brume te cilin e hedhim ne nje tepsi.
- Qerojme qepet, specat dhe hudhrat, i grijme ne mixer dhe i hedhim tek brumi patateve .
- Grijme ne mixer edhe buken e thekur dhe e hedhim tek tepsia.
- Hedhim edhe vezet, kripen dhe erezat
- I perziejme mire te gjitha derisa te behet nje brum uniforme.
- Me duar formojme toptha te vegjel sipas deshires dhe i lyejme siper me miell.
- Mbasi i pregatisim te gjitha qoftet, ne nje tigan hedhim vaj dhe e nxehim.
- Vendosim qoftet per skuqje duke i kthyer nga te dy anet.
- Marrim nje pjate ne te cilen vendosim nje leter thithese dhe vendosim mbi te qoftet ne menyre qe te hiqet vaji i tepert.