Perberesit:
- 2 patate te mesme
- 3 karrota
- 200 gr bizele ose 1 kanace me bizele konserve
- 200 gr fasule
- 1 kavanoz me majonez
- 2-3 kastraveca te vegjel turshi
- 3 luge gjelle vaj ulliri
- pak kripe
- Ziejme patatet, karrotat , fasulet dhe bizelet me vete.
- Ne nje tas grijme patatet ne kubike te vegjel mbasi i kemi qeruar, po keshtu edhe karrotat, hedhim dhe fasulet dhe bizelet, i perziejme.
- Shtojme kastravecat turshi te grire ne kubike te vegjel.Hedhim dhe 2-3 luge gjelle nga lengu i turshive.
- I hedhim pak kripe dhe vajin e ullirit dhe i perziejme.
- Shtojme gjysmen e majonezes duke i perziere te gjitha bashke.
- I vendosim ne nje pjatance ku do ta servirim sallaten , me bukur ne forme ovale dhe siper saj hedhim 2-3 luge majonez dhe e hapim mbi siperfaqe qe te mbuloje siperfaqen.
- E zbukurojme siper sipas deshires me ullinj, spec te kuq turshi dhe gjethe majdanozi.I hedhim dhe nje luge vaj ulliri siper.