Perberesit:
Pergatitja :
- I lajme ftonjte dhe i presim ne fillim ne feta dhe pastaj ne copa te vogla
- I hedhim ne nje tenxhere dhe i hedhim siper sheqer gjysmen e sasise dhe i leme reth 2 ore ne menyre qe te forcohen pak dhe kur te zjehen ta ruajne formen.
- Pas 2 oresh i hedhim uje ne menyre qe te arije uji nivelin e ftonjve dhe i vendosim mbi sobe
- Kur te kene zjere sa te zbuten hedhim sasine tjeter te sheqerit dhe vaxhdojme zjerjen tani pa kapak qe te filloje te trashet dhe lengu dhe te marin ftonjte ngjyre te kuqeremte.Sasine e lengut e percaktojme vete sipas deshires sa te trashe e duam.Pastaj e heqim nga zjari e leme te ftohet dhe e vendosim ne kavanoza qelqi.(Qe te roje per nje kohe te gjate ne fund te zjerjes hedhim duke e trazuar nje maje luge sode buke).