Perberesit:
- 500gr mish i grire
- 2 feta buke tul
- pak miell
- kripe
- 1 koker qepe te madhe
- rigon, trumez, piper te zi
- 2 thelpinj hudhra
- 2 kokra veze
- 1 spec djeges sipas deshires
- vaj per skuqjen e qofteve
Pregatitja:
- Ne nje tepsi hedhim mishin e grire, e hapim nje grope ne mes ku hedhim kripen, vezet, qepen e grire holle ne mikser bashke me hudhren, rigonin, pak trumez , buken e grire ne mikser, pak spec djeges dhe piperin e zi.
- Te gjitha keto i perziejme mire me dore duke i punuar si brume, i ndajme ne toptha te vegjel dhe duke i shtypur pak ne mes i lyejme nga te dyja anet me miell.
- Ne nje tigan nxehim vajin ne nje sasi qe ti mbuloje deri ne gjysem qoftet dhe mbasi vaji te jete nxehur i hedhim ne te qoftet me rradhe qe te piqen nga te dyja anet.