Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Sallate jeshile me portokall dhe shege

Perberesit:


  • sallate jeshile
  • 1/2 spec te kuq
  • pak qepe
  • 1 portokall
  • pak shege 
  •  arra te shtypura
  • vaj ulliri
  • mjalt
  • uthull
  • kripe

            Pergatitja:

  1. Lajme sallaten dhe e keputim me dore ne copa te vogla
  2. Grijme specin dhe qepen holle dhe e shtojme mbi sallate 
  3. E presim portokallin ne gjysem dhe njeren gjysem e shtrydhim kurse tjetren e presim ne copa dhe ja shtojme sallates.
  4. Tek portokalli i shtrydhur hedhim  2 luge gjelle vaj ulliri, kripe , 1 luge kafeje mjalt,pak uthull dhe e trasojme me pirun derisa vaji te shperndahet uniformisht tek lengu i portokallit.
  5. Kete perzierje ja hedhim siper sallates dhe e trazojme. 
  6. Siper hedhim kokrrat e sheges dhe arrat e shtypura.
           Ju befte mire!!