Receta Gatimi Tradicionale dhe nga Bota

Si te pergatisim rrecel me kumbulla

Perberesit :

  •  2 kg kumbulla
  •  1/2 kg sheqer
  • 1 maje luge kafe sode buke
  • Per arome 3,4 gjethe livandro
          

                  Pergatitja :

  1. Lahen kumbullat ndahen ne mes dhe ju hiqen farat
  2. Vendosen ne nje tenxhere te thelle 
  3. U hedhim siper masen e sheqerit dhe i leme keshtu per 3-4 ore
  4. Pastaj i hedhim reth 300 ml uje dhe i vendosim ne zjar te ngadalte
  5. Gjate zjerjes i trazojme shpesh qe te mos ngjiten
  6. Ne fund te zierjes hedhim gjethet e livandros dhe nje maje luge sode buke ( kjo behet per te ruajtur recelin per nje kohe te gjate te mos thartohet)
  7. Po ta duam recelin me te trashe sipas deshires mund ti hedhim me shume sheqer